13. 10. 2011.

KINDER PINGUI

Biskvit

4jaja
200 g šećera
4 kašike ulja
65 g brašna
1 prašak za
puding čokolada
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Krem
1/2 L slatke pavlake

Glazura

100 g čokolade za kuvanje
50 g margarina/butera
2 kašike šećera

Priprema:

izmiksati žumanca sa šećerom i pudingom pa dodati ulje , brašno i prašak za pecivo , kakao i na kraju pažljivo umešati sneg od belanaca.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 * C / 20 min

Od slatke pavlake napraviti čvrst sneg.

GLAZURA :na pari otopiti šećer, margarin i čokoladu i malo ohladiti

SLAGANJE :na prvu polovinu biskvita (koji se preceče na pola) premažite pola krema,pa polovinu glazure,
malo stavite u frižider da se glazura stvrdne,drugom polovinom glazure premažite drugi dio biskvita.

Kad se na prvom biskvitu glazura malo stisla premažite je ostatkom slatke pavlake i poklopite drugim biskvitom ( kojem ste ranije naneli glazuru koja je sad na vrhu) kolača )