Potreban materijal:
10 jaja
700 gr šećera
325 gr čokolade
625 gr margarina
300 gr brašna
1/2 l mleka
1 kesica vanilin šećera
2 supene kašike ruma
300 gr višanja
šlag za ukrašavanje
Kore:
Belanca odvojiti od žumanca.Posebno ulupati belanca, pa postepeno dodavati 300 gr šećera. Otopiti 125 gr čokolade sa 125 gr margarina, pa kad se prohladi polako dodavati masi od umućenih belanaca i šećera ručno mešajući. Dodati 150 gr brašna pa lagano promešati. Kalup nauljiti, posuti brašnom, pa izručiti masu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25 minuta. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ohladiti.
Fil:
Umutiti 400 gr šećera sa 10 žumanaca, 150 gr brašna i 2 dl mleka. Dodati ostatak mleka, pa kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i pustiti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati 500 gr umućenog margarina, 200 gr otopljene čokolade, rum, vanilin šećer i očišćene višnje, pa sjediniti. Ohlađenu koru nafilovati, ukrasiti šlagom pa staviti u frižider da se stegne lepo pre sečenja.Torta se umesto šlaga može preliti i rastopljenom čokoladom- nekih 200 gr.
Нема коментара:
Постави коментар