16. 2. 2010.

Enčiljada

Sastojci za 6 porcija:

* 12 tortilja

Za umak od paradajza:

* 2 kašike ulja
* 1 glavica luka
* 1 čen belog luka
* 1 paprika
* 400 g svežeg paradajza ili paradajz pirea
* 1 vezica peršuna
* 1-2 kašike limunovog soka
* 1 kašičica univerzalnog dodatka jelima
* so, biber

Za nadev:

* 50 ml ulja
* 300 g pilećih prsa
* 150 g ribanog polutvrdog sira
* 1 crvena ljuta paprika
* 1 do 2 kašičice paradajz pirea
* 200 ml kiselog mleka
* 1 kašičica univerzalnog dodatka jelima

Priprema: Crveni luk, beli luk i papriku očišćenu od semenki sitno iseckati pa kratko propržiti na ulju. Dodati iseckani paradajz ili pire, limunov sok, biber i so, pa sve dinstati oko 5 do 10 minuta. Posle toga umak izmešati mikserom do fine strukture.

Za nadev: Piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno peći u tiganju na ulju. Tiganj skloniti sa šporeta i dodati umak od paradajza, kiselo mleko,

polovinu ribanog sira. Ovim nadevom namazati tortilje i saviti ih. Po površini staviti malo paradajz pirea i posuti preostalim naribanim sirom. Staviti sve u vatrostalnu posudu i peći na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta, pokriveno poklopcem ili alufolijom.

Posluživanje: Tortilje poslužiti na toplim tanjirima, sa raznim prilozima i salatama, namazima, pirinčem ili slično.

1 коментар: