Potrebni sastojci:
500 ml mleka
8 kasika gustina
250 g putera
3 kasike mleka
3 kasike ulja
6 kasika brasna
1 prasak za pecivo
6 kasika secera
6 jaja
200 g secera u prahu
2 kesice vanilin secera
12 kasika secera
Priprema jela:
Mikserom mutimo 6 jaja i 6 kasika secera. Postepeno dodajemo brasno pomesano sa praskom za pecivo, 3 kasike mleka i ulje. Mesamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Testo prespemo u nauljenu tepsiju i pecemo 20 minuta na 200 stepeni.
U serpu na sporetu sipamo mleko i dodamo 12 kasika secera i vanilin secer. U preostalo mleko razmutimo gustin i postepeno dodajemo u serpu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa sporeta i ostavimo da se ohladi.
Mikserom mutimo puter i secer u prahu. Dodamo ohladjeni krem i mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.
Filujemo patispanj i secemo na pravougaonu parcad. Preostalim filom punimo spric i ukrasimo kolac .
Нема коментара:
Постави коментар