Sastojci
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Sirup
1 šolja šećera
1 šolja vode
Fil
2 pudinga od vanilije
1/2l mlijeka
1 margarin
2 šolje šećera
Glazura od čokolade
1 čokolada za kuhanje
3 kašike mlijeka
grumen maslaca
Priprema
KORA:
1. Prvo umutiti jaja,a zatim dodavati ostale sastojke.Kada umutimo izliti u tepsiju prečnika 26cm.I staviti da se pece oko 15 minuta.
AGDA:
1. Šećer i vodu staviti da prokuhaju neka kuhaju oko 2 minute i potom vrućom agdom zaliti koru koju smo ispekli.Oboje neka bude vruće i ostaviti da se hladi.
FIL:
1. Umutiti pudinge i skuhati ih u 1/2l mlijeka.
2. Kada su gotovi staviti da se puding ohladi
3. Posebno umutiti margarin i šećer,u ovu masu dodati ohlađeni puding.
4. Fil istresti na koru koja se ohladila.Kolač staviti u frižider da se stisne.
GLAZURA OD ČOKOLADE:
1. U manju posudu staviti čokoladu za kuhanje,grumen maslaca i 3 kasike mlijeka staviti na platu i miješati da se istopi, ali paziti da ne zagori.
2. Glazuru istresti na kolač i vratiti u frižider.
Нема коментара:
Постави коментар