Potreban materijal:
-za tri kore:
15 belanaca
360gr šećera
po 150 gr oraha, lešnika i badema
-za fil:
15 žumanaca
0,7L mleka
250gr šećera
2 kesice pudinga od vanile
400gr maslaca
Priprema:
Umutiti po pet belanaca sa 120gr šećera i orasima za jednu, lešnicima za drugu i bademima za treću koru.
Kore peći u plehu obloženom pek papirom po 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti prvo jaja, dodati sve ostale sastojke pa skuvati fil i njime nafilovati sve tri kore. Deo fila ostaviti za premazivanje torte. Dekorisati rastopljenom čokoladom- po želji. A može se i nafilovati sa jednom kesicom šlaga, već ko kako želi. Ja sam dekorisala samo čokoladom, 100gr crne i 100gr bele čokolade, rastopljenom na pari sa dadatkom male kocke putera
Нема коментара:
Постави коментар