16. 11. 2010.

Beli andjeo 2

Sastojci
Kora (sastojci za jednu koru)
· 5 belanaca
· 10 kašika šećera
· 6 kašike seckanih oraha
· 3 kašika mlevenih oraha
· 1 kašike brašna
· sok od 1 limuna
Prvi fil
· 15 žumanaca
· 250 grama šećera u prahu
· 1 1/2 umućen puter
Drugi fil
· 300 grama mlevenih oraha
· 3 dl mleka
· 14 kashika šećera
· 100 grama chokolade
Treći fil
· 5 šlag krema

Način pripreme
Umutiti 5 belanaca, 10 kašika šećera u chvrst sneg.Dodati 6 kašike seckanih oraha, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašike brašna i sok od 1 limuna.Ispeći 3 ovakve kore. na tihoj vatri.
Skuvati na pari 15 žumanaca i 250grama šećera dok nek zgusne. Ohladiti smesu, pa dodati jedan i po umućen puter (zhuti fil).
Uzeti 300 grama mleka i 14 kašika šecera prokuvati i dodati 400 grama mlevenih oraha i dodati 100 grama čokolade(crn fil).

Umutiti 5 šlaga(beli fil).
Filovati: kora - crn fil - beo fil- zhuti fil i tako ponoviti za sve 3 kore

Нема коментара:

Постави коментар