16.11.2010.

BELI ANDJEO

Potreban materijal:

- Kore za rozen tortu - 1 pak
- Puding od vanile - 5 kom
- Šlag sa vodom - 300 g
- Bela cokolada - 100 g-
- Mleko u prahu - 100 g
- Mleko - 1.5 lit-
- Margarin - 250 g
- Kisela pavlaka - 3 kom-
- Šecer u prahu - 50 g
- Šecer kristal - 16 kašika
- Peceni lešnik - 150 g

I Žuti fil:

- Razmutiti 5 kesica pudinga sa mlekom
- Staviti mleko da se kuva i zasladiti sa 16 kašika šecera
- Kada krene da vri umešati razmuceni puding uz neprestano mešanje
- Pred sam kraj kada pocne da se puding steže ubaciti izdrobljenu belu cokoladu
- Ostaviti da se fil ohladi

- U meduvremenu umutiti penasto jedan margarin u dubljem sudu
- Zasladiti sa 50 g šecera u prahu
- Dodati 100 g mleka u prahu
- Mutiti dok se masa dobro ne sjedini
- Kada se puding ohladi dodavati ga po malo u razmuceni maragarin uz neprestano mucenje

II Beli fil:

- Umutiti šlag sa prethodno ohladenom vodom
- Prekinuti mešanje sa mikserom
- Dodati 3 kisele pavlake i uz blago mešanje sa varjacom sjediniti

Redjati

- Red rozen kora
- Žuti fil
- Pecene lešnike (ne skroz samlevene)
- Beli fil
- Pa opet kore, žuti fil, lešnike, beli fil......
- Svaki put kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomnerno razišao
- Poslednji red kora premazati samo sa belim filom
- Ukrasiti po želji (umutiti slatku pavlaku sa šlagom)

Нема коментара:

Постави коментар