6. 11. 2009.

Egipatska torta

3 x 5 belanaca, 5 kasika secera, 100 grama mlevenih oraha(ja stavljam lesnike), 1 kasika brasna. Peci na 170 stepeni 25-30 minuta.
I fil:15 zumanaca, 15 kasika secera, 8 kasika brasna, 3 vanilin secera skuvati u 1/2 l
mleka. Posebno umutiti 250gr margarina, pa u to dodati ohladjen zuti krem.
II fil:8 kesica slaga (200gr slaga na meru), 6 kasika secera u prahu umutiti sa 4 male
soljice mleka i u to dodati 200gr tucanog grilijasa (200gr secera isprziti I kada se ohladi isitniti oklagijom) I 200gr pecenih, sitno iseckanih lesnika.
Filovati I pa II fil, na vrhu posle II fila posuti jednom sakom grilijasa. Ja sam pravila 2/3 ove mere, da vas ne zbuni velicina torte.

Нема коментара:

Постави коментар