6. 11. 2009.

Švarcvald torta

Potreban materijal:
Kore:
5 jaja
125 gr brašna
125 gr čokolade za kuvanje
150 gr šećera
125 gr margarina
Fil:
1 slatka pavlaka (500ml)
500 gr višanja
1 učvršćivač za slatku pavlaku
Priprema:
Kore:
Umutiti žumanca da budu onako penasta i dodati otopljen margarin, kao i otopljenu čokoladu.
Dobro umuti a posebno umuti belanca dodajući im postepeno šećer.
Kada se belanca umute, postepeno se dodaju žumanca, margarin i čokolada, pa lagano umešati varjačom.
Zatim dodati brašno i takođe varjačom umutiti lagano, nikako mikserom.
Peći oko 10 minuta na 180-200 stepeni u nauljenom i pobrašnjavljenom okruglom kalupu.
Kada se pečena kora ohladi, preseći je na tri dela.
Fil:
U šerpu staviti višnje i 300 gr šećera i skuvati ih malo ređe nego za slatko. Ostaviti da se ohlade. Umutiti jednu slatku pavlaku sa učvršćivačem.Višnje ocediti pa sjediniti sa pavlakom i filovati kore.
Pre filovanja kore poprskati sokom gde su se kuvale višnje, ali ne previše.
Od fila malo ostaviti sa strane za premazivanje cele torte, po želji je ukrasiti čokoladnim mrvicama i višnjama.

Нема коментара:

Постави коментар