6. 11. 2009.

Pečurka torta

Priprema:
Umutiti 4 belanca sa 6 kasika secera pa dodati 2 zumanca,2 kasike brasna i dve kasike mlevenih oraha.Peci u cetvrtastom plehu dim.30X40.Ovako ispeci tri kore.
Fil:
Skuvati krem od 3/4L mleka,6 zumanca,7 kasika secera,5 kasika brasna i 2 vanile.Umutiti 250gr putera sa 250 gr prah secera,pa spojiti sa ohladjenim kremom.U krem dodati:100gr seckanih oraha,100gr suvog grozdja,100gr seckanih zele bombona i 100gr seckanih suvih smokvi. Dobro promesati,pa filovati tortu.Za poslednju gornju koru treba odvojiti jednu solju krema pre nego sto se umesa seckano voce. Pripremljenu tortu dobro ohladiti pa iseci po ranije pripremljenim “snitovima” za pecurku. Zamesiti testo od prah secera i ratluka.Odvajati deo po deo i slatkarskom bojom bojiti po potrebi.Od svake boje razviti tanku koru debljine 1mm,krojiti delove i oblikovati tortu.Najpresa strane,pa onda povrsinski.Na kraju napuniti spric cokoladnim prelivom pa uraditi konturne linije.

Нема коментара:

Постави коментар