6. 11. 2009.

Lomljena čokolada

Kora: 8 belanaca umutiti sa 16 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Ispeći 2 kore (znači dva puta po 8 belanaca, …)
I fil: 1 litar mleka skuvati sa 100 gr gustina. Kada se masa ohladi dodati umućenu masu od 250 gr putera ili 250 gr margarina sa 250 gr šećera.
II fil: 16 žumanaca dobro umutiti sa 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 1 šoljom mleka i kuvati na pari te dodati 100 gr čokolade.
Kada se masa ohladi oba fila sjediniti i iz fila odvojiti ¼ za premaz. U veći deo dodati 300 gr seckane čokolade, 300 gr seckanih oraha, 300 gr izlomljenog Plazma keksa. Ceo fil staviti između 2 kore. Ostatak fila premazati okolo. Tortu ukrasiti sa čokoladom izrendanom na krupno rende. Za fil koristiti lonac/šerpu od 5 kilograma (sve ispod 5 je malo).

Нема коментара:

Постави коментар