06.11.2009.

Torta ”Big mama”

I kora:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
3 kašike mlevenih oraha
40gr čokolade
malo rendane kore limuna
1/2 kesice vanilin šećera
II kora:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
40gr čokolade
malo rendane kore limuna
1/2 kesice vanilin šećera
III kora:
6 belanca
4 kašike šećera
4 kašike ulja
1 kašika brašna
20gr čokolade
3 kašike mlevenih oraha
I fil:
2 kese šlag krema od jagode
200gr oceđenih gnječenih jagoda
II fil:
6 žumanca
3 kašike prah šećera
200gr čokolade
300gr mlevenih oraha
125gr margarina
sok od 1/2 limuna
III fil:
2 kesice običnog šlaga
2 banane
Dekoracija:
200gr šlag krema od jagode
Priprema:
I i II kora
Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati onda penasto ulupana žumanca i šećer, brašno, prašak za pecivo, mlevene orahe, otopljenu čokoladu, vanilin šećer i koru od limuna. Sjediniti i razliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
III kora:
Ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, dodati ulje, brašno, otopljenu čokoladu i orahe. Sjediniti masu i razliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečene i ohlađene kore preseći na pola, tako da se dobiju šest kora.
I fil:
Šlag krem od jagode umutiti prema uputstvu sa kesice pa umešati oceđene i izgnječene jagode.
II fil:
Penasto ulupati žumanca i prah šećer, pa kuvati na pari uz neprestano mešanje. Kada počne da se zgušnjava umešati čokoladu i orahe, pa kuvati još par minuta dok se čokolada ne rastopi. U potpuno ohlađen fil dodati penasto umućen margarin i sok od limuna. Dobro promešati i sjediniti.
III fil:
Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, a banane iseckati na kolutove.
Ređanje:
I kora
I fil
II kora
II fil
III kora
III fil
isečene banane
Ponoviti istim redom
Odozgo premazati šlagom od jagode.

Нема коментара:

Постави коментар