6. 11. 2009.

Trostruki uzitak

Za koru:
6 belanca,200gr secera,150gr. mlevenih oraha,kasika prezli,kasika brasna i 1 prasak za pecivo.
Za fil:
6 zumanca,250gr. secera,2 kesice pudinga od vanile,1L mleka,250gr. margarina,100gr. cokolade.
Ostalo:
2 dl mleka,2 kesice nes kafe,oko 150gr. pti-ber keksa,50 gr. cokolade.
Belanca umutiti u cvrst sneg,dodati secer,orahe,prezle,brasno i prasak za pecivo.Sve zajedno lagano umesati pa izliti u kalup oblozen pek papirom i peci u predhodno zagrejanu rernu 1/2h na 180C. Zumanca pomesati sa secerom,a puding razmutiti u 2dl hladnog mleka.Preostalo mleko staviti da provri,skinuti sa vatre,umesati puding i zumanca,pa vratiti na vatru kuvajuci i mesajuci konstantno dok se ne zgusne. Margarin umutiti posebno i pomesati sa ohladjenim filom.Podeliti masu na dva dela,pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu. Nes kafu rastopite u mleku. Prvu koru nafilujte zutim kremom,pa fil prekriti keksom natopljenim u nes kafi sa mlekom. Preko staviti tamni fil i posuti sa 50gr. rendane cokolade.

Нема коментара:

Постави коментар