6. 11. 2009.

Panama torta

Umutiti posebno 7 belanaca u cvrst sneg. Umutiti 7 zumanaca sa 150gr secera, pa dodati 3 kasike kakaoa, 150gr ml.badema i 50gr prezli koje su natopljene jednim ekstratom ruma. Dodati umuceni belanac i sve zajedno promesati. Peci 30-40 min. na 180C. Pecenu koru podeliti na dva dela.
Fil:
U serpi umutiti 1 jaje sa 150gr.secera, 1 vanilin secerom, zatim dodati 50ml jake crne kafe(najbolje nes), pa to staviti da prokljuca jedno minut-dva. Dodati 150gr cokolade pa i to ostaviti minut-dva da prokljuca. Ako se lepi dodati 1-2 kasike vode. Skloniti sa ringle i ostaviti da se fil ohladi. Kada se ohladi sjediniti sa 150gr umucenog maslaca. Filovati kore. Preko preliti glazurom od cokolade. 150gr.cokolade,malo mleka i parce maslaca.

Нема коментара:

Постави коментар